Back to top

Creu Roja reparteix la medicació de l’Hospital Sant Joan a malalts del territori

Una vuitantena de malalts de risc del Baix Camp, el Priorat, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre reben setmanalment el tractament corresponent perquè no s’hagin d’apropar a la farmàcia de l’Hospital Sant Joan.
creu roja

El grup local de Creu Roja de la capital del Baix Camp juntament amb l’Hospital Sant Joan de Reus ha iniciat una campanya per repartir la medicació als malalts que es troben confinats.

El servei consisteix a dur els medicaments de la farmàcia de l’hospital a les cases de persones de risc a causa del coronavirus, que no disposen d’una xarxa familiar que els hi faciliti aquesta atenció.

80 usuaris atesos

De moment, s’han atès una vuitantena d’usuaris, el 60% dels quals són de Reus i la resta de comarques veïnes com el Priorat.

Pel que fa al territori que ocupa la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, ha estat l’assemblea local de Creu Roja Gandesa – Móra d’Ebre – Ascó qui s’ha fet càrrec de la distribució.

Gran part són pacients a qui se’ls hi ha donat l’alta hospitalària, però no l’alta mèdica, la majoria d’ells amb malalties cròniques que segueixen tractaments que només presta la farmàcia del centre hospitalari.

Es tracta d’un servei que està augmentant la demanda conforme avancen els dies. A banda d’aquest servei, Creu Roja Reus segueix oferint altres prestacions com la gestió del el suport a la teleassistència, la gestió del banc d’aliments o els dinars a domicili.

Augment dels dinars a domicili

Tots aquests serveis s’han multiplicat, especialment els dos últims. Durant la darrera setmana s’ha repartit menjar a una cinquantena de famílies de Reus.

A més a més, els dinars a domicili han augmentat a causa del tancament dels centres de dia, de manera que Creu roja està proporcionant un menú diari a alguns avis i àvies sense suport familiar proper que es trobaven en aquests espais.

Fins ara, el grup local de Creu Roja ha atès a 791 persones i ha realitzat 1.613 intervencions.

Entrega de medicaments amb el Col·legi de Farmacèutics

En una altra línia, Creu Roja i el Col·legi de Farmacèutics van signar un acord de col·laboració a principis d’abril perquè pacients sense xarxa familiar propera en quarantena, amb problemes de mobilitat, crònics complexos amb malalties respiratòries, diabètics i amb malalties cardiovasculars puguin rebre a domicili els medicaments.

L'acord conté un procediment de lliurament de medicaments amb totes les garanties i seguretat en els domicilis de persones en circumstàncies concretes, amb la directa intervenció i supervisió del/la professional farmacèutic/a comunitari, que en el cas de no poder desplaçar-se personalment a realitzar el lliurament contactarà amb la Creu Roja.

És un sistema absolutament excepcional i únicament justificat per l'Estat d'Alarma derivat per la infecció per COVID-19.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades