Back to top

Crítica i sàtira irreverent al Ball de Dames i Vells

Després d'un any de no fer-se, el ball parlat s'ha recuperat però en format estàtic, a la Palma de Reus. Quan finalitzi el diumenge se n'hauran fet sis representacions.

Temes punyents i de rigorosa actualitat política han estat la tònica dominant del Ball de Dames i Vells que, a causa de la pandèmia, ha hagut de renunciar a la cercavila i ha optat per fer-ho en un recinte tancat, a la Palma de Reus, amb aforament limitat. Una de les coses que més han trobat a faltar d'aquest nou format, segons la seva directora, Ester Cort, és "el fet d'arrossegar la gent pels carrers, que donava més joc als actors i els permetia interactuar directament amb el públic".

Si bé l'estructura del ball és manté com la d'altres anys, enguany hi ha hagut un petit canvi en els personatges: en comptes de la figura dels Mossos d'Esquadra hi apareix una agent de Protecció Civil, que assegura que amb la pandèmia han guanyat poder. I és que les restriccions i el Procicat han estat un dels temes estrella d'aquesta edició. Malgrat la pluja de dissabte a la tarda i fins la nit, les representacions s'han mantingut.

Repàs a la política local

Durant el ball han tractat temes com el dels casos d'abusos sexuals a l'església, amb la figura del capellà, o el de la situació de Reus amb el personatge de l'alcalde, repassant les obres de la Boca de la Mina, on ara "la font del Lleó és una estanteria Billy", parlant de l'expansió del Mercadona a la ciutat, on es diu que "haurem d'acabar fent la tronada al pàrquing del Mercadona", dels negocis històrics que han tancat, com el Quesu, Cal Parisi o cal Ricard, de vestits de núvia, o de la desaparició de Barraques. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades