Back to top

Demanen reobrir el cas del manter mort a Salou, Mor Sylla

Una vuitantena de persones s'han concentrat a la plaça de la Pau de Salou per denunciar irregularitats en l'actuació policial que va acaba amb la mort del manter Mor Sylla i exigir la reobertura del cas.

Des del primer dia, familiars i amics de la víctima van detectar irregularitats en l'operatiu policial contra el top manta que va acabar amb la mort de Mor Sylla. I posteriorment, van descobrir també falsedats documentals i incongruències en la investigació oficial del succés i en el procés judicial que es va obrir arran dels fets. Tot això ha portat el germà de la víctima, juntament amb 4 advocats, a estudiar el cas i a recórrer diverses sentències que, segons ells, es basen en mentides i en un relat dels fets manipulat, per encobriment policial. A més, reclamen que declarin tots els agents que van participar en la batuda policial, ja que només ho van fer els últims que van entrar a escorcollar el pis i el caporal.

El germà de la víctima ha fet la "reconstrucció real" dels fets

Algunes de les irregularitats que denuncia el germà de Mor Sylla són l'actuació desproporcionada dels Mossos d'Esquadra, amb una entrada molt violenta, que van començar l'escorcoll més aviat del que els permetia l'ordre que tenien per fer-ho, que van fer l'entrada sense un secretari judicial, o que es va desatendre la víctima mortal durant una hora després de la seva caiguda. Tot plegat és fruit del treball d'investigació que han dut a terme durant aquest 5 anys i que els ha permès fer, segons ells, la veritable reconstrucció dels fets. Malgrat tot, el germà de la víctima, qui ha reclamat la reobertura del cas, no confia en què s'acabi fent justícia.

concentració manter salou 3

Durant l'acte, que ha rebut el suport d'associacions com SOS Racisme o Red Antiracista, s'ha denunciat que "aquests fets no són aïllats", i que "existeix un racisme estructural".

Paraules clau:

Notícies relacionades