Back to top

Denunciat per pescar tonyina vermella a l'Hospitalet de l'Infant

En veure la Policia Marítima, el patró de l'embarcació va virar 180 graus i va llençar per la borda uns peixos que portava en una nevera

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat de Policia Marítima van denunciar, aquest diumenge, el patró d'una embarcació d'esbarjo a l'Hospitalet de l'Infant per pesca prohibida.

Els agents estaven al Club Nàutic de l'Hospitalet de l'Infant fent controls de documentació d'embarcacions i de pesca quan van veure una embarcació esportiva a la bocana del port. El patró de l'embarcació, en veure la Policia Marítima, va virar 180 graus i al mateix temps va llençar pel costat de popa uns peixos que portava en una nevera.

tonyina

Els mossos van indicar a l'embarcació que atraqués al costat de la seva posició i van identificar el patró. Tot seguit, van comprovar que els exemplars que l'home acabava de llençar al mar eren quatre tonyines vermelles, amb un pes total superior als 3 kg.

Pescar tonyina vermella pot comportar infraccions greus

Des del 2008 la tonyina vermella disposa d’un Pla de recuperació específic de l’espècie davant la reducció dels exemplars presents tant al mar Mediterrani com a l’oceà Atlàntic. Actualment, la pesca de tonyina vermella està estrictament regulada i l'incompliment d'aquest pla pot comportar infraccions greus previstes a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes de Catalunya o de la Llei 3/2001 de pesca marítima de l'Estat.

Per tot plegat, els mossos van denunciar el patró de l'embarcació i van intervenir les quatre tonyines i també les dues canyes de pescar utilitzades.

tonyina

Paraules clau:

Notícies relacionades