Back to top

Desestimen l'execució de dos macro parcs solars a Falset

Des d'un primer moment, l'Ajuntament de Falset s'ha oposat a la instal•lació dels projectes fotovoltaics Tarraco III i Tarraco V.

L'empresa energètica que promovia dos macroparcs solars a Falset, finalment, ha desestimat la seva execució. Dos dels cinc projectes fotovoltaics que, en teoria, s'han de construir al Priorat. La previsió era que ocupessin fins a 233 hectàrees prioratines, afectant principalment els municipis de Falset, Capçanes i el Masroig.

El consistori celebra la decisió

L'alcalde del municipi, Carlos Brull, celebra la decisió i posa sobre la taula la importància de fer compatible la transició energètica amb el respecte pel territori, el medi i l'agricultura. De fet, el consistori ha decidit mantenir en vigor el recurs municipal ja engegat contra la viabilitat de tots dos projectes.

Tarraco III i Tarraco V

Dues propostes que incloïen en el seu traçat a dos cellers en actiu, així com diverses finques agrícoles. En el cas de Tarraco V, segons el consistori no hi constava cap presència de sòl forestal. Davant d’aquest context, des de l’Ajuntament es va optar per fer canvis al POUM per aturar no només aquests projectes, sinó tots els que poguessin vindre després de l’aprovació del decret 16/2019 de la Generalitat. 

Entrevista

Parlem de tot plegat amb Carlos Brull, alcalde de Falset.

Paraules clau:

Notícies relacionades