Back to top

Desmantellen un grup criminal a Reus dedicat al robatori de catalitzadors

El grup estava liderat per un matrimoni que en els darrers quatre mesos va ingressar prop de 17.800 euros.Els Mossos d’Esquadra han detingut set persones

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Reus van detenir diumenge passat una dona i un home, de 60 i 69 anys respectivament, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, així com un menor i quatre homes d’entre 33 i 41 anys, de nacionalitats espanyola, grega i marroquina, veïns de Reus, St. Adrià de Besòs i Arenys de Mar, com a presumptes autors dels delictes de furt, danys, receptació, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal. El matrimoni i el menor, també estan investigats per un delicte de tràfic de drogues.

Les gestions policials van començar fa aproximadament un mes arran de diverses denúncies per robatoris de catalitzadors de diferents models de vehicles estacionats als carrers de la capital i altres municipis del Baix Camp. Les gestions dutes a terme pels agents els van conduir directament fins a una masia ubicada al camí del Burgaret de Reus on s’emmagatzemaven aquestes peces abans de vendre-les a dues empreses de reciclatge del mateix municipi.

Plantació de marihuana

El passat 24 d’octubre, pels volts de les 21 hores, els investigadors van localitzar un dels vehicles utilitzats pels sospitosos quan es disposava a accedir a aquesta masia. Dos dels ocupants van ser detinguts, mentre que els altres dos van aconseguir ocultar-se dins de la casa. Efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana amb el suport d’agents d’ordre públic i la Guàrdia Urbana de Reus, van encerclar el perímetre exterior per tal d’evitar la seva fugida. Una estona després es van detenir aquestes dues persones així com el matrimoni i un menor que hi havia a l’interior en comprovar l’existència d’una plantació de marihuana amb 400 plantes i diversos elements per afavorir-ne el seu creixement.

Més de 60 vendes

Tot i poder recuperar un total de 9 catalitzadors sostrets localitzats en el vehicle i a la masia, molts d’altres ja s’havien venut a dues empreses de ferralla i reciclatge de Reus; en concret, una seixantena de vendes per un import total de gairebé 17.800 euros.

Es dona la circumstància que tots els detinguts tenien una funció assignada dins del grup i que el matrimoni, a banda d’intervenir directament en la sostracció dels catalitzadors, dirigia a la resta de membres i emmagatzemava les peces dins de la masia on residien i cultivaven la marihuana. Justament i fruit de les investigacions s’ha pogut constatar que alguns dels detinguts acceptaven el cànnabis com moneda de canvi per tal d’efectuar els treballs.

En l’escorcoll del vehicle i de la masia, els agents van trobar dues eines per tallar tubs i canonades i dos gats hidràulics, elements amb què causaven importants danys als vehicles estacionats a la via pública per furtar els catalitzadors.

El menor va quedar en llibertat hores després de la seva detenció per tal de comparèixer davant la Fiscalia de Menors, mentre que el matrimoni ho va fer posteriorment amb l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits. Els quatre detinguts restants van passar dimarts passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Paraules clau:

Notícies relacionades