Back to top

Detenen un professor acusat d'abusar sexualment d'una vintena d'alumnes en una acadèmia d'arts escèniques de Reus

Els Mossos d'Esquadra l'han detingut aquest dimecres al matí segons ha pogut saber Canal Reus. Els fets haurien passat quan les víctimes eren menors d'edat.

Segons ha pogut saber Canal Reus, els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres al matí un professor acusat d’abusar sexualment de més d'una vintena d'alumnes de l'escola Buenafuente’s Actors. 

Segons ha pogut confirmar aquest mitjà, l'home hauria proferit tocaments i hauria obligat les noies a quedar-se sense roba, aprofitant-se de la seva posició de superioritat. L’acadèmia va acomiadar-lo immediatament quan va tenir coneixement dels fets.

Víctimes menors d'edat

De moment, un total de 22 noies han denunciat els fets que, tot i que la majoria de testimonis els ubiquen durant el 2022, es remunten 4 anys enrere, quan bona part de les víctimes encara eren menors d’edat.

El professor d’arts escèniques i musical s’aprofitava del seu rol de superioritat per fer tocaments, vexacions i fotografies íntimes a les víctimes. La majoria dels fets, però tenien lloc fora de l’escola, en un local on ell mateix duia a terme els seus projectes i on citava les alumnes o, fins i tot, al seu domicili particular. Tot plegat sobre l’explícita petició de silenci cap a les noies que patien aquestes agressions. 

En el moment de la primera denúncia, les víctimes van posar-ho en coneixement de l’escola Buenafuente’s Actors, que immediatament va fer fora al professor del centre i també va denunciar els fets davant els Mossos. Posteriorment, en les darreres setmanes, s’han denunciat més casos fins a arribar a les 22 víctimes actuals.

L'escola ha denunciat els fets

La seva directora, Maite Buenafuente ha assegurat a Canal Reus que l’acomiadament va ser immediat i que en tot moment han estat al costat de les víctimes i les seves famílies.

Cal recordar que el canvi de legislació que ha comportat la nova llei del 'només sí és sí' especifica ara que les accions d'aquest individu són considerades agressions sexuals. De moment, el professor continua detingut a l’interior de la comissaria dels Mossos, on se li està prenent declaració. Segons fonts policials, no passarà aquest dimecres a disposició judicial, perquè com a mínim això no es produirà fins demà dijous.

Paraules clau:

Notícies relacionades