Back to top

Pacten 21 anys de presó per a l'home acusat d'abusar sexualment de quatre menors a Reus

Segons explica l'Agència Catalana de Notícies, aquest dimecres les parts han arribat a un acord de conformitat.

L'home de 44 anys acusat de pagar diners a quatre menors de Reus a canvi de pràctiques sexuals i d'haver-ne abusat en diverses ocasions entre 2016 i 2019 ha acceptat aquest dimecres una pena de presó de 21 anys. D'aquesta manera les dues parts han arribat a un acord de conformitat. 

L'home, que només estarà nou anys a la presó, té acreditat un grau de discapacitat del 65% i segons l'acord, això va afectar les seves capacitats "de manera important". Els fets es van succeir amb quatre víctimes i durant tres anys en l'àmbit familiar. Amb tot, ell és monitor d'esports i se l'ha inhabilitat per treballar amb menors d'edat. 

La fiscalia demanava 43 anys de presó

Els fets es van denunciar a principis del 2019 i el jutge va enviar l'acusat a la presó. Ara bé, els abusos haurien tingut lloc abans. De fet, la primera víctima hauria començat a patir-los quan només tenia 10 anys. El 2016, la nena es trobava ingressada a l'hospital i l'acusat, que la va visitar, hauria aprofitat que ambdós eren sols per fer-li tocaments. L'home hauria aprofitat a posteriori que la nena mantenia una relació sentimental amb un parent seu per oferir-li diners a canvi de favors sexuals. La nena, però, sempre ho va declinar. 

Entre el 2016 i el 2019 l'acusat hauria proposat diverses vegades tocaments a una altra menor d'edat a canvi de diners. El ministeri fiscal assenyala que la nena hi accedia a canvi de 20 o 30 euros, però també explica que un cop l'home la va obligar a fer-li tocaments. 

El 2017 va tenir lloc un altre episodi amb una altra menor d'edat. En aquest cas una nena tutelada per la direcció generals de la infància i l'adolescència, la DGAIA, quan aquesta tenia 11 anys. En aquest cas li hauria fet tocaments mentre la nena dormia i també li va oferir diners a canvi de proposicions de caràcter sexual. En una ocasió, segons la fiscalia, l'home l'hauria obligat a fer-li una fel·lació. 

La darrera víctima vivia amb l'acusat des de petita i de fet, en el moment dels abusos, treballava per ell cuidant-li la mare. Entre el 2017 i el 2018, quan ella tenia 15 anys, l'home també li va oferir diners a canvi de favors sexuals, als quals la menor s'hi va negar. Finalment, amb 16 anys, hi va acabar accedint en entre cinc i set ocasions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades