Back to top

Es doblen els casos de Covid-19 a la demarcació de Tarragona

Tot i que la gran majoria són amb simptomatologia lleu, els experts assenyalen que hem de tornar a estar alerta, i continuar mantenint mesures d'higiene i distància.

Fa ja alguns mesos que havíem començat a deixar de costat la paraula Covid-19, sobretot, després que al mes de juliol, el Butlletí Oficial de l'Estat fes públic que les mascaretes deixaven de ser obligatòries en llocs que encara es mantenien com hospitals, farmàcies i residències. Doncs bé, des de llavors els contagis de la covid-19 a la província han augmentat considerablement. Segons dades publicades pel Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya, el SIVIC, la primera setmana de juliol es van registrar 177 casos als Centres d'Atenció Primària de Tarragona, i, en canvi, l'última setmana del mes se'n van comptabilitzar gairebé el doble, 352.

Tot i que els professionals sanitaris asseguren que sempre hi ha hagut un degoteig de pacients i que mai s'ha acabat del tot la pandèmia, sí que és veritat que aquestes últimes setmanes es veuen més pacients. De fet, la majoria d'aquestes persones contagiades presenten simptomatologies lleus, però, en fer-se la prova, surten positius. Pel que fa a ingressos hospitalaris, la setmana passada se'n van registrar 32 a la Demarcació de Tarragona, dos menys que la setmana anterior.

Es duplica també la venda de tests d'antígens

Aquest augment de casos també s'està veient reflectit en la venda de test d'antígens, que s'han duplicat en l'última setmana respecte al mes de juny. Tot i això, les vendes continuen molt per sota de les registrades l'any passat en aquestes dates i és per això que els experts asseguren que no hem d'estar espantats, però sí que alerta.

A més, asseguren que hi ha molta més tranquil·litat perquè ara ja sabem com actuar. Tot i això, cal continuar complint les normes de seguretat, sobretot aquelles persones que pateixen malalties cròniques o són més vulnerables. És per això que fan una crida a tornar a tenir en compte les mesures bàsiques com d'higiene o mantenir les distàncies.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades