Back to top

"Els autònoms, de moment, ja hem pagat"

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya considera que cal retornar la quota corresponent a la segona quinzena del mes de març als afectats per la crisi sanitària.
treballadors.

Des d’aquest passat dimarts, 31 de març, són molts els autònoms que critiquen a través de les xarxes socials que se’ls hagi cobrat de forma íntegra la quota d’aquest mes.

No entenen que si l’Estat els ha prohibit fer la seva feina amb normalitat se’ls continuïn cobrant tots els diners de la quota d’autònom. La CTAC, la Confederació que els agrupa a Catalunya, demana que se’ls torni la part proporcional a aquells autònoms afectats per l’emergència sanitària

La presidenta de la CTAC, Sandra Zapatero, també alerta que hi ha un col·lectiu notable d’autònoms que no poden acreditar la pèrdua d’ingressos del 75% i que, per tant, no es poden acollir a la prestació extraordinària per cessament de l’activitat. Demanen a l’estat que flexibilitzi aquesta xifra.

Els autònoms posen en dubte les mesures de l'Estat

De moment, els autònoms han vist com se’ls ha cobrat la quota íntegra del març. Alguns dels treballadors per compte propi del territori han expressat el seu desacord amb la situació. És el cas de la comptable selvatana, Roser Martínez, qui destaca que 'la informació que es va rebent és força incerta, en un moment en què la facturació de l'abril em pot caure un 80%'.

També el titellaire Joan Reverté destaca que 'ara arribaran tots els rebuts i hem de menjar, després haurem de tornar els diners, però quedarem endeutats de per vida". A l’espera del que pugui dir la lletra petita del nou acord del Consell de Ministres, els autònoms esperen no haver de fer front a la quota del mes d’abril i que se n’ajorni el pagament.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades