Back to top

Els Avis i Àvies per la Llibertat reclamen unitat política

S'han sumat a la commemoració del quart aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. Una jornada que mantenen ben viva i que recorden amb nostàlgia.

Gairebé quatre anys després, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat continuen ben actius i reivindicatius. Aquest divendres al migdia, en el quart aniversari de l'1 d'octubre, més de 160 membres d'aquest col·lectiu ha tornat a fer els tres tombs a la plaça del Mercadal reclamant el retorn dels exiliats i l'absolució dels represaliats amb relació al procés independentista de Catalunya. Després de tot aquest temps, mantenen el record ben viu d'aquella jornada del primer d'octubre de 2017, que van viure en primera persona. 

Els seus membres reclamen als partits independentistes que retornin a la unitat anterior a la celebració del referèndum. Desconfien també de la utilitat de la taula de diàleg engegada entre els governs de Catalunya i l'Estat.

Pioners

Els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat van ser els pioners d'una iniciativa, la Taca d'Oli, que va estendre's a altres municipis de Catalunya com Cambrils, Mont-roig o el col·lectiu de la 3a Joventut per la República de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades