Back to top

Els comerços apaguen les llums en contra de l'augment del preu de l'energia

Comerços arreu de la ciutat de Reus i també el Mercat Central han fet una aturada del seu consum elèctric en contra de la pujada de costos

Un petit gest per a visibilitzar un problema que cada dia es fa més gran. En això ha consistit la reivindicació a la qual molts comerciants de Reus s'han unit aquest migdia de divendres: apagar la llum durant un quart d'hora per protestar contra l'augment del preu de l'energia. Botigues arreu de la ciutat o el Mercat Central, un punt neuràlgic del comerç de la ciutat, han baixat els ploms per aturar el consum d'electricitat durant aquests 15 minuts.

Una protesta que es va impulsar des del Gremi de Forners de Catalunya i que al territori va agafar el relleu el Gremi de Forners del Baix Camp. A més, s'hi han unit altres sectors, com ara la Unió de Botiguers de Reus. Asseguren que aquest augment està afectant uns comerços més que a altres en funció del consum d'electricitat que fan, però que acaba suposant un problema per a tothom.

A l'espera de millores, no descarten més protestes

La reivindicació d'avui ha aglutinat, no només comerços reusencs, sinó d'arreu de Catalunya. A l'espera d'ajudes, des dels diferents col·lectius no descarten sumar forces per a fer protestes més potents, encara que remarquen que una vaga és contraproduent.

Amb una reivindicació visual, com la d'avui, els clients s'hi han mostrat comprensius i, fins i tot, empàtics. L'augment del preu de llum i gas està afectant gran part de la ciutadania, directa i indirectament amb la pujada del preu dels productes, també.

Paraules clau:

Notícies relacionades