Back to top

Els pantans de Siurana i Riudecanyes al 50% de la seva capacitat

Ni Siurana, ni Riudecanyes arriben al 50% de la seva capacitat, unes xifres que contrasten amb la realitat dels embassaments de les conques internes del país, que gairebé acumulen un 80% d'aigua.
El pantà de Siurana al 39% de la seva capacitat

Els embassaments de Siurana-Riudecanyes registren el volum més baix de reserves d'aigua del país. Mentre que els pantans de les conques internes catalanes freguen al 80% de la seva capacitat, els del Priorat i del Baix Camp no arriben al 50%.

En concret, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'estat actual del pantà de Siurana és d'un 39%, 6 punts per sota d'ara fa un any. Un cas que podia estar relacionat amb el transvasament d'aigua que denuncien els alcaldes del Priorat. En el cas de Riudecanyes, el percentatge puja una mica més, fins al 43,8%, això sí, la diferència respecte al 2016 és més accentuada, ja que l'any passat es trobava al 58% de la seva capacitat.

Si comparem l'evolució de l'estat d'aquests dos embassaments respecte a anys enrere, veurem com els pantans han anat perdent aigua. L'abril del 2015 gairebé tenien 16 hectòmetres cúbics, i només dos anys més tard la xifra baixa a gairebé la meitat.

Notícies relacionades