Back to top

Els productors d'oli i garrofa també rebran ajudes per pal·liar la sequera

El Conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha visitat el Priorat per avaluar els efectes de la sequera en la producció vitivinícola de la zona, i encoratjar els productors a demanar les ajudes de la Generalitat.

Fa moltes setmanes que, des de la DO Montsant i la DOQ Priorat, arriben primeres valoracions de la verema. Una collita molt afectada per la sequera que ha provocat unes pèrdues de prop d'un 30%, respecte a un any bo.

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha visitat aquest divendres un celler del Priorat per avaluar els efectes en aquesta zona. Malgrat tot, les xifres definitives encara no es coneixen, i la valoració ha estat a escala catalana.

Mascort ha recordat en la seva visita al Priorat que els agricultors que han patit pèrdues per la sequera poden sol·licitar els ajuts adreçats a la vinya que poden arribar fins a 45.000 euros en cas d'explotacions professionals, i que es podran complementar amb les ajudes del Ministeri d'Agricultura. També ha anunciat que aviat s'obrirà un nou paquet d'ajudes destinat a altres cultius, com són el de l'olivera i la garrofa.

El conseller ha aprofitat la visita per actualitzar els avenços en la gestió de l'aigua a la zona, a través de la Xarxa de subministrament del Topograpo, pressupostada en 1 milió d'euros.

D'altra banda, des de l'Institut Català de la Vinya i el Vi ja es treballa a aconseguir ceps més resistents, millorar l'estructura del sol per a retenir aigua i recuperar raïms locals que es mostren resilients.

david mascort

Paraules clau:

Notícies relacionades