Back to top

La verema més fluixa per culpa de la sequera

Els productors asseguren que la collita d'enguany pot disminuir fins al 35% d'un any bo. De fet, les denominacions d'origen ja pateixen per com la manca d'aigua afectarà les collites dels pròxims anys

Un any més, la verema s'avança. La calor i la sequera d'enguany estan marcant el futur de la collita de raïm d'enguany. La campanya comença, de mitjana, uns deu dies abans del que és normal. Un fet que ja no estranya gaire, tenint en compte que en els darrers anys ja s'havia donat aquesta situació. 

Un 35% menys de collita

Ara bé, mentre que en els darrers anys, tot i avançar-se, la collita havia estat bona, enguany els productors ho notaran. La sequera ha fet mal a la vinya i això es tradueix en un 35% menys de collita en els arbres de secar. 

Encara és aviat per saber en quants quilos es traduirà això. Però el que sí que saben és com afectarà tot plegat la vinya en un futur. Els productors es temen que la falta d'aigua d'enguany farà mal d'ara endavant. 

Les vinyes del sud del Priorat seran les que més patiran les conseqüències, ja que estaven acostumades al regadiu del pantà de Siurana. Una aigua que enguany no han tingut disponible.

Paraules clau:

Notícies relacionades