Back to top

Els treballadors de la primària de SAGESSA denuncien manca d'informació

La reordenació del mapa sanitari reusenc implica també els cinc Centres d'Atenció Primària que es gestionen des de SAGESSA. Els treballadors, però, asseguren que no saben res del seu futur.
Primària

La incertesa sobre quan i sobretot com es farà el traspàs de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus ha arribat als treballadors de la primària.

Els cinc caps que gestiona SAGESSA, l'empresa sanitària de l'Ajuntament de Reus, també han de passar a mans del CATSalut, però els treballadors admeten que no saben absolutament res.

Els representants del comitè d'empresa exigeixen explicacions i que se'ls mantingui informats. "La gent està preocupada, com sempre que hi ha canvis". denuncia Jordi Martí, president del comitè d'empresa de la Fundació SAGESSA Salut. Afegeix que "estem d'acord en passar a formar part del CATSalut però no ens agrada la manera amb la qual s'ha fet, amb aquesta opacitat". Esperen que els responsables de Reus i Barcelona els donin explicacions el més aviat possible. 

L'assistència Primària a Reus gestiona l'Hospital Lleuger de Cambrils, el CAP Fortuny a Reus i els Centres d'atenció primària de la Selva del Camp, Riudoms i Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant. En total, 250 treballadors que no saben què passarà amb el seu futur.

El traspàs serà lent

Ara fa aproximadament un mes i mig, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, assegurava en una entrevista al Qüestió de Fons de Canal Reus que el canvi de gestió de l'Hospital Sant Joan aniria per llarg. Pocs dies després, el regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, anunciava per sorpresa que el plenari municipal i el Consell de Govern de la Generalitat impuslaven un conveni per iniciar els tràmits administratius i fer efectiu el canvi de mans del Sant Joan. Subirats afirmava que a finals de gener es podria signar a tres mans, alcalde, consellera de salut i conseller d'economia, el document.

Fons del CATSalut asseguren a Canal Reus que les negociacions van molt bé, però admeten que, tal i com va assegurar el delegat del govern català, els serrells es podrien allargar mesos.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades