Back to top

ERC guanya a Riudoms i Klein a Cambrils

Ricard Gili serà el pròxim alcalde de Riudoms després d'aconseguir set dels 13 regidors del consistori. Els altres sis els ha sumat tots Junts de Sergi Pedret. A Cambrils Nou Moviment Ciutadà ha aconseguit la victòria però necessitarà pactes.

Les eleccions al Baix Camp s'han viscut amb la disparitat que pertoca unes municipals. Una de les principals notícies és a Riudoms, on Esquerra ha guanyat per primer cop uns comicis locals davant de l'espai postconvergent. Ricard Gili serà el pròxim alcalde del municipi després de superar el seu rival de Junts i actual alcalde, Sergi Pedret, per poc més de 100 vots. 

resultats electorals 28M riudoms

A Riudoms desapareix el PSC i el consistori es queda únicament amb dues formacions per a les 13 cadires del plenari. 

Klein guanya però haurà de pactar

resultats electorals 28M Cambrils

Oliver Klein, alcalde de Cambrils, ha aconseguit aquest diumenge una important victòria electoral. Ha aconseguit un de cada quatre vots i sis regidors. En total ha sumat més de 2.700 vots, un miler més que Esquerra Republicana, que ha aconseguit la segona posició amb quatre regidors. A Cambrils caldrà pactar per aconseguir els 11 regidors que fan falta per governar la ciutat. 

A més de la victòria de Klein, cal destacar també l'entrada de VOX al plenari cambrilenc amb dos regidors i també els bons resultats del PP, que duplica representació. Junts es queda amb tres regidors mentre que En Comú Podem aconsegueix un regidor. Els qui desapareixen del consistori és Ciutadans, que ha governat la ciutat amb Klein des de la moció de censura de finals del 2021. 

Morancho torna a guanyar

resultats electorals 28M mont-roig

El PSC ha tornat a aconseguir la victòria a Mont-roig del Camp amb un total de set regidors. L'actual alcalde Fran Morancho revalidarà si no hi ha cap sorpresa l'alcaldia. La segona posició ha estat per Junts. Els qui han perdut representació és Esquerra Republicana, que es queda en tercera posició amb dos regidors. A Mont-roig del Camp també entra VOX amb un regidor. 

Canvis i continuïtat a parts iguals

On també hi ha hagut canvi és a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. El PSC d'Alfons García perd la majoria i queda per sota de Compromís Municipal de Junts, liderat per Assumpció Castellví. Però que també hauran de buscar un pacte per acabar governant. 

A la capital del Priorat, Independents per Falset tornarà a governar amb una majoria absoluta aplastant: 9 regidors d'11, amb Carlos Brull al capdavant. 

Si posem la mirada cap al Tarragonès. A Salou, Pere Granados manté la victòria, ara sota el paraigua del Partit Socialista amb 8 regidors dels 21 possibles. Ara queda pendent del pacte que el podrà fer alcalde. Esquerra n'ha tret la meitat, 4. VOX entra amb 3, igual que el PP. Ara Pacte Local entra amb 2 i USAP assoleix el primer regidor. 
 
A Vila-seca, per la seva banda, Pere Segura aconsegueix majoria absoluta amb 13 regidors per Compromís Municipal. L'oposició estarà formada per 3 regidors del PSC, 2 de VOX que entren al consistori vilasecà, 2 dels comuns i un d'ERC. 
 
I a la capital de la demarcació, Tarragona, torna a guanyar el socialisme vuit anys després. Rubén Viñuales serà amb tota probabilitat el nou alcalde amb 9 regidors, mentre que Pau Ricomà d'ERC cau fins als 6. Els segueixen el PP, que ha augmentat als 4 representants, VOX irromp amb 3 regidors, igual que Junts i Tarragona En Comú Podem també tindrà 2 representants. 

Paraules clau:

Notícies relacionades