Back to top

ERC i Junts per Catalunya es disputen el Baix Camp

Si una cosa van deixar clares les eleccions generals del passat 28 d'abril és que Esquerra es disputarà l'hegemonia amb Junts per Catalunya a la comarca del Baix Camp. En alguns municipis, però, on només es presenta una llista, l'emoció està tota venuda.
ERC i Junts Per Catalunya es disputen el Baix Camp

Esquerra governa en alguns dels grans municipis del Baix Camp. Més enllà de Cambrils, també ho fa a la Selva del Camp, després del pacte assolit amb el PSC que els ha permès tenir l'alcaldia durant el darrer anys del mandat. El pacte amb Convergència també els ha permès governar a Botarell. A Almoster, Àngel Xifré fa anys que manté la vara d'alcalde, i també lideren Colldejou i Vilaplana. En la gran majoria de pobles del Baix Camp, però, hi governa Junts per Catalunya, l'antiga Convergència i Unió. Un partit amb fortes arrels municipalistes. Que Josep Maria Cruset hagi deixat la política municipal a Riudoms o que Josep Maria Tost ho hagi fet  a Riudecanyes podria afectar aquests municipis. Un altre històric dirigent, el president del Consell Comarcal Joaquim Calatayud, podria tenir problemes per mantenir la majoria a les Borges del Camp. Sigui com sigui, les dues formacions lluitaran per l'hegemonia de la comarca, juntament amb el PSC, que espera revalidar els ajuntaments que ja domina, com el de Mont-roig del Camp o el de l'Hospitalet de l'Infant.

Aquesta lluita no es viurà ni a Vilaplana i l'Argentera, on tot el peix està venut i ja se sap qui serà l'alcalde. En ambdós municipis només s'hi presenta una formació. Sota la marca Junts per l'Argentera, Josep Maria Castellví torna a encapçalar la llista després de més de 30 anys sent alcalde del municipi.En el cas de Vilaplana, enguany només es presenta Esquerre Republicana, formació que governa des de fa anys. Tomàs Bigorra, l'actual alcalde, passa el relleu i deix la seva candidatura després de 16 anys com a batlle de Vilaplana.

Un escenari poc habitual que treu la incògnita d'unes eleccions.