Back to top

Un fort aiguat extingiria, per fi, el foc a la planta de Botarell

L'incendi es va concentrar en una pila de 17.000 tones de matèria vegetal, de les quals ja n'han cremat més de la meitat.

El 14 d'abril d'aquest 2023, a la nit, es donava l'avís d'un incendi a la planta de compostatge de SECOMSA a Botarell. 17.000 tones de matèria vegetal començaven a cremar de matinada i el foc s'aniria estenent, a causa del vent dels dies posteriors. Ara, al mes d'agost, l'incendi està controlat, però no extingit, i encara es poden veure petites columnes de fum de tant en tant.

Segons sembla, l'incendi s'originà en una pila de material en procés de descomposició. Unes restes que, fàcilment, poden agafar altes temperatures sobretot a la primavera i l'estiu. A més, era una pila que encara no havia estat processada per reduir el seu volum, segons explica el president en funcions de SECOMSA, Antoni Abelló.

Fins ara, s'ha deixat cremar el foc de forma controlada. Tot i això, s'han valorat alternatives, com ara la de remoure les restes per tal d'oxigenar-les, però no s'han tirat endavant perquè el territori pateix una situació d'extrema sequera, i per tal d'evitar més molèsties als veïns de les poblacions properes.

També es va posar sobre la taula l'opció d'aprofitar un aiguat fort, per remoure les restes i anar apagant-les per trams. Aquesta seria una solució més fàcil i ràpida, però no s'han registrat pluges fortes al territori, des de fa una llarga temporada. Uns aiguats que sí que esperen tenir de cara a la tardor, per seguir per aquesta via.

Ni el cos de Bombers, ni la investigació interna de l'empresa, han trobat indicis d'incendi provocat. Això reforça la idea que el succés va ser fortuït

Paraules clau:

Notícies relacionades