Back to top

Gairebé 600 persones participen en la 8a edició de Vandekames

Lluisma Mas i Núria Florencio van ser els guanyadors de la 1a cronoescalada del 3 d’agost; i Aleix Toda i Isabel Pelegrina, de la cursa negra del 4 d’agost.
Vandekames

Prop de 600 persones han participat en la 8a edició de Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que enguany s’ha celebrat a Vandellòs els dies 3 i 4 d’agost. Aquestes persones i els 130 voluntaris i voluntàries van haver de suportar les altes temperatures que s’hi van registrar, vora els 40 graus, segons han destacat els organitzadors (el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), que han remarcat també el bon ambient, esportiu i festiu, que s’hi va respirar.

Vandekames 2018 va començar el divendres 3 d’agost, a les 20 h, amb la cronoescalada «VandevertiKal», la novetat d’enguany. En aquesta prova d’1,680 km i 343 m de desnivell positiu, que puntuava en el nou Circuit de KV del Camp de Tarragona, hi van prendre part gairebé una cinquantena de persones. Lluisma Mas, del Club BTT Montbike va ser el guanyador de la categoria masculina, amb un temps de 00:14:06; i Núria Florencio, del Club Excursionista Serres del Mestral, la guanyadora de la categoria femenina, amb un temps de 00:18:45.

La resta de proves es van disputar el dissabte 4 d’agost i van començar mitja hora més tard del previst, perquè l’organització va decidir ajornar les hores de sortida a causa de la forta calor. La primera, la negra, de 28,3 km i un desnivell positiu de 1.414 m, es va iniciar a les 18 h, a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs com totes les curses. Els primers classificats d’aquesta cursa puntuable per al Circuit Clàssic del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN) van ser Aleix Toda, del Club Borges Trail -AAEET, en la categoria masculina, amb un temps de 02:49:30; i Isabel Pelegrina, del club Conca Senglars, en la categoria femenina, amb un temps de 03:37:43. Els vencedors locals d’aquesta modalitat van ser Òscar Chies i Mayte Colmenarejo  del Centre Excursionista Serres de Mestral (la Mayte Colmenarejo va quedar en segona posició a la cursa, després d’Isabel Pelegrina, en la categoria femenina)

Podi

En la cursa roja, de 17,860 km amb un desnivell positiu de 935m, puntuable per al Circuit Express del CCTGN, s’hi van imposar Oriol Ferré, del Club Excta. Alliberadrenalina, en la categoria masculina (amb un temps d’01:51:59) i Gemma Barrabeig, del Club Excursionista Torredembarra, en la categoria femenina (amb un temps de 02:09:03). Els guanyadors locals van ser Núria Florencio i David O’Callaghan (3r en la classificació general), del Centre Excursionista Serres del Mestral

Les caminades (la blava, de 11,870 km amb un desnivell de 614 m; i la groga, de 8,220 km amb un desnivell positiu de 333m), que no tenien caràcter competitiu, van aplegar gairebé 200 participants; i les curses infantils, una quarantena.

Abans i després de les proves, tots els participants i els seus acompanyants van poder banyar-se a la piscina municipal; i menjar-se una fideuà en acabar, al camp de futbol.

En la pàgina web www.vandekames.com s’hi poden consultar totes les classificacions i veure i descarregar les fotos d’aquest esdeveniment.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades