Back to top

Gas Natural s'espolsa les culpes en el cas de la víctima de pobresa energètica

El debat sobre la pobresa energètica torna a posar-se damunt de la taula. La compareixença del conseller delegat de Gas Natural al Parlament ha posat de nou la lupa en el protocol que la Generalitat no ha aprovat. Els encreuaments entre les diverses parts afectades han tornat a sortir a la llum
Rafael Villaseca, en la compareixença d'ahir al Parlament

Gas Natural torna a tirar pilotes fora en el debat de pobresa energètica. Després de comparèixer al Parlament per informar sobre l'accident que es va cobrar la vida d'una dona de Reus aquesta tardor, el conseller delegat de la companyia Rafael Villaseca s'espolsa la culpa apuntant l'Ajuntament, a qui acusa de no haver informat a la companyia energètica de la situació de vulnerabilitat que vivia la víctima.

Davant d'aquestes acusacions, el consistori reusenc es defensa amb la llei a la mà. Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social a Reus, recorda que són les companyies energètiques les que tenen l'obligació de demanar un informe de serveis socials en cas de trobar-se amb un impagament de les factures de la llum, cosa que Gas Natural no va fer.

D'altra banda, Villaseca també ha criticat la Generalitat per no haver aprovat un protocol de comunicació i per tant, assenyala la manca d'organització de l'administració catalana a l'hora de complir la llei 24/2015.

Paraules clau:

Notícies relacionades