Back to top

El Gremi de la Construcció del Baix Camp alerta d'un possible enfonsament del sector

Els constructors asseguren que hi ha obres ja realitzades pendents de cobrament, principalment per part de l’administració local i també de la Diputació, la qual cosa provoca una greu situació de tresoreria
obres

El GCBC alerta dels nous endarreriments que s’estan produint en les tramitacions administratives de les obres públiques impulsades per les entitats locals i també per altres administracions (Diputació, Generalitat, etc).

Es tracta d’obres que ja estan executades, recepcionades i aprovades per l’administració però que no s’han fet els pagaments pendents.

Aquesta situació d’endarreriments en els pagaments provoca una greu situació de tresoreria en les empreses del ram, una situació que agreuja encara més la paralització del sector des de fa pràcticament 2 setmanes.

Els constructors recorden que són les empreses les que s’han de finançar per poder fer els pagaments de les despeses de personal i de material de les obres i, en el moment de cobrar la feina realitzada, els terminis administratius, ja de per si lents, s’alenteixen encara més o, pràcticament, es paralitzen.

Acceleració dels tràmits administratius

El Gremi de la Construcció del Baix Camp, reclama a les administracions que accelerin la tramitació administrativa pendent, que prioritzin aquests tràmits de forma urgent i necessària, per ajudar el teixit productiu del territori.

El sector de la construcció demana també als ens públics que siguin conscients de la seva importància econòmica com a motor per l’economia i que conservin les inversions previstes pels propers mesos. “No ens podem permetre una aturada total de la inversió pública, com va passar fa uns anys amb la crisi econòmica".

Pla de Reactivació Econòmica de Reus

En aquest sentit, el Gremi valora positivament la iniciativa de l’Ajuntament de Reus de posar en marxa el Pla per la Reactivació Econòmica de Reus, que es va reunir telemàticament aquest dijous amb representants empresarials i socials, però reclama que es facin properes reunions sectorials amb els diferents gremis existents a la ciutat.

Preservar els llocs de treball

El Gremi de la Construcció del Baix Camp recorda que el sector de la construcció en el seu conjunt i veient la caòtica situació sanitària en què ens trobem a Catalunya i al conjunt de l’Estat ja va demanar, fins i tot abans que el govern estatal, un cessament total de les obres, ja siguin de caràcter públic com privat.

En aquest sentit, recorda el comunicat les empreses catalanes on defensaven que, un cop superada la crisi, "es disposi d'un sector que pugui preservar els llocs de treball i estigui disposat a arrancar de nou una activitat que ha demostrat contribuir en un percentatge important al PIB nacional.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades