Back to top

El grup de música Gertrudis se separa després de 25 anys

El cantant i líder de la banda, Xavi Ciurans, ha estat molt vinculat a Reus, on està instal·lat actualment. Juntament amb altres músics de la ciutat, forma part de La Banda de la Festa Major

Aquest matí, el grup de música de la Garriga, Gertrudis, ha anunciat que se separa després de 25 anys de carrera musical. Ho farà amb una gira de comiat que arrencarà el 20 d'abril al festival Cruïlla DO Terra Alta i finalitzarà el 23 de novembre a la sala Razzmatazz de Barcelona. Més endavant es faran públiques la resta de dates. 

El grup, format per Xavi Ciurans, Xavi Freire i Edu Acedo, ha tingut èxits com Samarreta d'imperi, Bon dia vida, Si tothom calla o Últim ball

La Banda de la Festa Major

la banda de la festa major de reus

De fet, el cantant i líder de la banda, Xavi Ciurans, ha estat una persona molt vinculada a la ciutat de Reus, on actualment està instal·lat des de fa anys. Ciurans forma part de La Banda de la Festa Major, una formació amb diversos músics de la ciutat que han versionat cançons del seguici festiu.

L'any 2017, amb motiu de Reus Capital de la Cultura Catalana, es va enregistrar el CD amb les cançons reelaborades. Les lletres i les noves melodies del disc van anar a càrrec de Xavier Ciurans. 

La Colònia

D'altra banda, quan Gertrudis va aturar la seva activitat per una temporada, el cantant va formar el grup La Colònia, també amb músics de Reus com Albert Galcerà, de l'Orfeó Reusenc, Lluís Chabuch, Pepo Busquets i Albert Carbonell.

Paraules clau: