Back to top

Helena Sardà, Tro de Festa 2021

Com cada any, després del Pregó, s'ha lliurat un dels guardons més estimats en l'àmbit de la Festa Major. Enguany ha recaigut en una dona que ha treballat des de diverses entitats per la cultura popular i el Seguici Festiu.

Helena Sardà és l'escollida aquest 2021 com a Tro de Festa. Un guardó que entrega la Comissió de Protocol de l'Ajuntament de Reus i que reconeix la tasca i el compromís d'una persona vinculada a la Festa Major de la ciutat. A diferència de l'any passat, enguany, el Tro de Festa, s'ha lliurat al saló de plens del consistori, atès al fet que Sardà s'hi trobava per qüestions laborals. 

Sardà ha participat de la Festa Major i de la cultura a la ciutat des de diverses entitats i associacions. Sobretot, el guardó se l'ha endut per la seva tasca al Ball de Diables de Reus i també a la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, entitat que ha presidit fins aquest 2020. 

Més enllà de treballar per la part més festiva del seguici popular, també ha estat una de les estudioses de Sant Pere, el seu protocol i la seva morfologia des de Carrutxa, una altra de les entitats amb les quals està vinculada. 

Un Tro presencial

L'any passat, per culpa de la pandèmia, el Tro de Festa es va haver de virtualitzar. Joan Ciurana, el guardonat, va rebre la visita inesperada del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, qui li va lliurar el Tro en una escena emotiva que va quedar enregistrada per les càmeres. Un vídeo que després es va poder veure el dia del Pregó. 

Enguany, tot i les mesures antiCOVID, aprofitant la presència de Sardà al consistori, s'ha pogut recuperar la presencialitat del lliurament. Un acte sorpresa per al guardonat, que sovint és a l'Ajuntament enganyat per algú que actua de còmplice. 

Paraules clau:

Notícies relacionades