Back to top

Inaugurada, finalment, la depuradora de Les Borges del Camp

Després de reiterats ajornaments, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, juntament amb l'alcalde de Les Borges del Camp i altres personalitats han inaugurat la depuradora del municipi.
Inaugurada, finalment, la depuradora de Les Borges del Camp

Les Borges del Camp, finalment, i després d'haver-se ajornat diverses vegades, ha inaugurat la depuradora del municipi. Un acte que ha estat precedit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, el qual ha destacat la importància de la tecnologia que s'ha incorporat en aquesta obra, que compta amb una inversió de 2,5 milions d'euros, la qual ha permès una depuradora biològica amb aireació prolongada.

"Cada dia que passa incorporem noves tecnologies a les depuradores. Aquí, en concret, hem millorat tots els sistemes d'aireació i de treball sense oxigen, de manera que aconseguim una depuració més eficient", explica el conseller Damià Calvet. 

Una nova construcció que permetrà recollir i tractar aigües residuals, així com evitar els abocaments per millorar l'estat ambiental. La depuradora, que compta amb una capacitat per tractar gairebé 905 m³/dia, donarà servei a una població de més de dos mil habitants.

Per la seva banda, l'alcalde de Les Borges i president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, assegura que l'existència d'aquestes instal·lacions suposarà, sobretot, tranquil·litat per al municipi. "Era una necessitat que teníem, érem una població important, amb un polígon industrial important, i la mancança d'una depuradora en funcionament no tenia lògica en ple segle XXI", assegura Calatayud.

Cal recordar que la depuradora de Les Borges del Camp s'havia convertit en una de les obres més reivindicades del territori. I és que malgrat que la seva construcció es van iniciar el 2008, els diversos problemes econòmics i administratius han retardat la seva posada en marxa. Unes dificultats a les quals cal sumar la denúncia per delicte ecològic que va portar l'alcalde del municipi a judici, el qual finalment va quedar absolt.

Paraules clau: