Back to top

IQOXE abocava aigües contaminants al mar segons el jutge

La causa tanca la investigació per un suposat delicte contra el medi ambient i ara s'ha iniciat el procés per obrir judici oral.

Segons el jutge que instrueix la causa contra IQOXE per un suposat delicte contra el medi ambient, l'empresa abocava aigües contaminants directament al mar amb un sistema que permetia diluir-les i evitar els controls analítics que es fan. És el que diu la interlocutòria amb la qual es tanca la investigació i que dona pas als propers passos: l'obertura de judici oral.

Diu el magistrat que s'emmascarava els vessaments amb l'ús de desescumant i així evitar els organismes que controlen aquest tipus d'actuacions. S'ha investigat el període entre els anys 2017 i principis del 2020, justament quan va explotar la planta. Segons diu el jutge, es va optar per abocar les aigües brutes i evitar així el cost de renovar la depuradora que no estava preparada per assumir el volum i el tipus de residus que es generaven.

Cinc imputats

Per aquesta causa, separada de la de l'accident del 14 de gener del 2020, es troben investigats l'accionista i el director d'IQOXE, així com també el cap del departament de Serveis Generals, el cap de Medi Ambient i també el responsable del laboratori de l'empresa.

Paraules clau:

Notícies relacionades