Back to top

El jove Miquel Martínez guanya el primer premi del Roseta Mauri

El concurs biennal ha acollit més una trentena de ballarines i ballarins, la majoria de l'estat espanyol però també alguns de vinguts d'arreu del món.
El jove Miquel Martínez guanya el primer premi del Roseta Mauri

Amb 16 anys el valencià Miquel Martínez ha estat el guanyador del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri. El jove ballarí estudia ballet al Conservatori de València i el jurat ha valorat el seu potencial per adaptar-se a diferents llenguatges tant en dansa clàssica com en variació lliure, una qualitat molt important que actualment el jurat valora molt positivament donat que la majoria de companyies de ball alternen els grans ballets clàssics amb els coreògrafs moderns. El dansaire ha estat guardonat amb un premi de 5.000 euros.

Leyre Domingo i Alba Bonet han estat les guanyadores del segon i tercer premi amb dotacions de 2.000 i 1.000 euros respectivament. A banda també s'han entregat una desena de beques a altres participants. L'edició d'enguany ha comptat amb més d'una trentena de ballarines i ballarins principalment de l'estat espanyols però també vinguts d'altres països.

El Roseta Mauri vol donar l'oportunitat per fer conèixer el talent de joves ballarins i donar impuls a la seva carrera artística. És per això que el concurs consta de 3 dies on els participants tenen sessions formatives de la mà de diferents professionals destacats en dansa com Jone San Martín, Lluís Carmona o Arantxa Argüelles.

El Teatre Fortuny ha tornat a ser, una vegada més, l'escenari per on hi han passat algunes de les joves promeses de l'escena actual del ballet en el concurs més ben dotat econòmicament de tot l'Estat Espanyol.

Paraules clau:

Notícies relacionades