Back to top

Jugar a escacs a cegues, tot un repte!

Amb motiu de la setmana de l'ONCE a Catalunya, l'agència de Reus ha programat diverses activitats. Una d'elles, un taller per aprendre a jugar a escacs sense veure-hi.

 

"T'atreveixes a jugar a escacs a cegues?".  Aquesta és l'experiència que han proposat des de l'ONCE de Reus en el marc de la setmana de l'ONCE a Catalunya, i que ha posat a prova als qui han volgut jugar a escacs amb els ulls tapats, amb un joc adaptat.

Un joc més mental que físic

Tot i l'existència dels jocs d'escacs adaptats, els invidents experts, igual que els jugadors professionals que hi veuen, practiquen un joc més mental que físic, on fins i tot no els cal ni tauler ni fitxes per jugar-hi. En aquest sentit, afirma el jugador de l'ONCE i campió de Catalunya, Alberto Olivera, "és un joc que t'acompanya sempre".

Segons Olivera, que fa fa més de vint anys que juga a escacs, "el principal problema pels invidents professionals no és tant a l'hora de jugar, sinó quan volem estudiar i formar-se, ja que molt del material didàctic és en format digital i no està adaptat. És llavors quan necessites un entrenador personal".

Paraules clau:

Notícies relacionades