Back to top

La Casa Navàs comença la reconstrucció del capcer 

La primera peça del capcer s’instal·larà a mitjan maig. Es preveu que les obres s’enllesteixin abans d’acabar el juny.
casa navas

Aquest matí han començat les obres directes sobre la teulada de la Casa Navàs que han de culminar amb la reconstrucció del capcer. Els treballs per recuperar aquest element de la casa destruït durant la Guerra Civil es van iniciar a finals de gener, des daleshores els picapedrers, professionals de lempresa Pedra Maties de Solsona, han estat esculpint els plafons del coronament.

Tasques a la teulada

En dues setmanes tindran totes les reproduccions acabades, ara, per tant, és el moment de preparar la teulada de la Casa Navàs per a la rebuda del capcer. Durant tota aquesta setmana saixecarà la teulada i començaran els treballs per variar la geometria de la coberta. La setmana vinent, sinstal·larà una estructura tridimensional dacer recolzada sobre els pilars existents i un triangle adossat al darrere del què serà el capcer.

casa navas

Es preveu acabar el Juny

Sobre els plans de lestructura tridimensional dacer es realitzarà la nova coberta amb un encadellat ceràmic, aïllament tèrmic i acabat amb teula original reaprofitada. Si les condicions meteorològiques i lestat d'alarma per la pandèmia COVID-19 no ho impedeixen, es preveu que a mitjan maig es comencin a col·locar les pedres del capcer. Lobjectiu és enllestir tot el procés de reconstrucció abans que acabi el mes de juny.

Paraules clau:

Notícies relacionades