Back to top

La Casa Navàs tanca l’estiu amb més visitants que mai  

Més de 14.000 persones han passat per la Casa Navàs durant els mesos estivals  

El darrer dia de setembre posa punt final a una temporada d’estiu plena d’activitat a la  Casa Navàs. Amb 14.529 persones, aquest és l’estiu que més visitants s’han registrat des  que es va obrir al públic el 2018. Això suposa un augment del 167% respecte al 2020 i del  12% si ho comparem amb l’any anterior a la pandèmia. Unes dades que ratifiquen la Casa  Navàs com un dels principals pols d’atracció turística del sud de Catalunya.  

Públic català

Si ho analitzem per orígens, per segon any consecutiu, el públic català continua  representant el principal client de la Casa Navàs. De fet, suposa el 63% del total de  visitants, menys que el 2020, quan era del 74%, i més que el 2019, que va ser del 48%.  Aquest ball de percentatges contrasta amb el descens del públic internacional. Mentre  que l’any 2019 representava el 35% dels visitants, enguany ha estat del 17%, una xifra  superior a la d’ara fa un any quan va ser del 12%. El turisme internacional, per tant,  remunta lentament, però encara està lluny del flux habitual d’abans de la pandèmia. Per  la seva bada, el turisme espanyol s’ha mantingut sempre entorn del 15% del total de  visitants. 

casa navas

Les Visites Teatralitzades i Fotogràfiques han arribat per quedar-se  

Quan la Casa Navàs va reobrir les portes a finals de maig ho va fer incorporant noves  tipologies de visita amb l’objectiu de diversificar l’oferta cultural i oferir la possibilitat al  públic de gaudir de la casa des de perspectives diferents. L’aposta ha estat un èxit, ja que  s’han exhaurit les entrades de pràcticament tots els passis programats de les Visites  Teatralitzades, les Visites Fotogràfiques i les Revetlles a la Casa Navàs.  

A causa d’aquest bon acolliment, les Teatralitzades i les Fotogràfiques se sumaran a  l’activitat d’hivern de la casa en què també hi ha les Visites Vermut i les Nits Modernistes  –visita guiada, sopar i concert modernista-. Pel que fa a les Revetlles es mantindran dins  la programació estival.  

Col·laboració amb el Festival Accents  

La Casa Navàs busca sinergies amb entitats culturals del territori, en aquesta línia ha apostat per  una col·laboració amb el Festival Accents. El festival de pop, rock i folk dels Països Catalans  aterrarà a la guapa del Mercadal per fer-hi dos concerts. El primer serà el dia 9 d’octubre a les  20.30 h; el músic Joan Colomo hi presentarà el seu darrer treball: Disc trist. I el 30 d'octubre a  les 20.30 h serà el torn d’Horacio Fumero i Pedro Javier González. 

Paraules clau:

Notícies relacionades