Back to top

La celebració del 8M a Reus, amb més motius que mai

La programació vol reivindicar, més que mai, els drets de les dones que s'han vist perjudicats davant la crisi sanitària i social.

Amb el lema 'Defensem les treballadores, defensem la vida', la plataforma 8M de Reus i la CGT han programat diversos actes centralitzats a la ciutat per evitar grans aglomeracions. Diumenge està previst realitzar una passejada feminista des de Reus fins a Maspujols per reivindicar que les dones puguin caminar trenqui-les sigui de dia com de nit.

Actes del 8M a Reus

programació 8m

El 8M, hi haurà una concentració a dos quarts de 10 del matí davant diverses residències de la ciutat per reconèixer la feina de les dones a la sanitat i també a totes aquelles usuàries que fa tants anys que lluiten per la igualtat. Aquesta caminada finalitzarà en una concentració a la Plaça del Mercadal a les 12 h. El plat fort, però, serà a la tarda, a dos quart de 7 a la plaça de la llibertat on hi haurà un acte festiu amb teatre, dansa, música i poesia de la mà d'artistes locals.

Tota una programació que vol reivindicar més que mai, els drets de les dones, que s'han agreujat davant la crisi sanitària i social. Marta Minguella, membre de la CGT a Reus, destaca que "la situació ha colpejat doblement la dona treballadora amb més atur, més precarietat, sobrecàrrega de les treballadores de la sanitat, serveis socials i educació i més solitud davant les violències".

vaga 8m

A més, els sindicats CGT i IAC han convocat una vaga general el mateix dilluns per tal de donar cobertura a la petició del moviment feminista. Des de les plataformes es volen desvincular de tota mena d'acte institucional, ja que els consideren, poc reivindicatius.


do montsant

Paraules clau:

Notícies relacionades