Back to top

La Cooperativa arribarà al pagament del 52% del deute aquest abril

Al 3,2% obligatori que li marca el pla de viabilitat per aquest 2017, l'entitat sumarà un 3,2% extraordinari. D'altra banda, des del Consell rector asseguren portar un any reclamant 800.000 euros de deute a 18 deutors pendents de la secció de crèdit. En aquest sentit, han remarcat haver rebut amenaces però defensen que aniran fins on calgui per a reclamar la quantitat
Les instal·lacions de la Cooperativa de Cambrils

Sanejament i recuperació. Aquesta és la imatge que vol transmetre el Consell rector de la Cooperativa Agrícola de Cambrils que, seguint el que marca el pla de viabilitat, aquest 26 abril efectuarà el pagament d'un 3,2% dels passius dels afectats. La novetat és que també n'executarà un 3,2% addicional, és a dir un 6,4% de deute liquidat juntament amb el 0,5% dels interessos, que fa que l'entitat tanqui aquest 2017 amb el 52% del total dels passius ja retornat.

 

Denuncien amenaces verbals

A més, els responsables de l'entitat han remarcat que també es troben a l'espera d'ingressar 800.000 euros de 18 deutors hipotecaris pendents de la ja desapareguda secció de crèdit.

En aquest sentit, asseguren que membres de l'equip de recuperació han rebut amenaces però defensen que aniran fins on calgui per a recuperar aquesta quantitat. "El Consell rector també les ha aguantat de tots els colors, quan nosaltres també som perjudicats i ens hem trobat en aquest vall. Podem tenir part de culpa però també ve de molt abans, de gent que potser estan ben tranquils a casa seva i nosaltres estem pagant les conseqüències", ha manifestat el president de l'entitat, Jaume Baiges.

 

Entenen la Plataforma, amb matisos

D'altra banda, els representants del Consell rector han explicat que entenen la decisió de la Plataforma d'Afectats, de personar-se en la causa judicial, però manifesten que la quantitat de persones que s'hi han afegit a la querella no és representativa del volum total d'afectats per ells. "Us torno a recordar que hi ha 5.272 afectats. D'aquests, 100 són els que s'han afegit a la querella i, per tant, nosaltres hem de treballar pels 5.000. Aquest centenar està al seu dret de saber què és el que va passar. Nosaltres també ho volem saber", ha exposat l'assessor del Consell rector, Julio Pérez.

També s'ha confirmat la pèrdua de prop de 24 socis, però han assenyalat que és conseqüència de motius familiars i personals. En total, la Cooperativa de Cambrils ja ha avançat el pagament de tres anys, a banda del se'ls hi reclamava fins al dia d'avui. Un aquest 2017 i dos més l'any passat, quan es va fer el primer pagament d'un 46%, en comptes del 40% que era el que obligava el pla de viabilitat.

Paraules clau: