Back to top

La Cooperativa no paga l'anualitat de 2020 als afectats per la fallida de la secció de crèdit

Tampoc ha pagat els interessos de l'any passat, una situació que ha despertat cert malestar entre un grup que forma part de la plataforma d'afectats. Ara per ara, la llei empara a la cooperativa a no estar obligats a pagar les quotes corresponents, ja que en el seu dia van avançar més diners dels que s'havien acordat en un inici.

Els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa de Cambrils no han cobrat l'anualitat corresponent a 2020. La Cooperativa tenia temps per fer-ho fins a finals de juny; arribada la data però, ningú ha cobrat els diners que li pertoquen. Tampoc s'han cobrat els interessos del 2019, una situació que ha despertat cert malestar entre un grup d'afectats.

Un petit grup d'afectats, que formen part de la Plataforma d'Afectats per la Fallida de Secció de Crèdit, s'estan reunint setmanalment per compartir els diferents casos. A més, des d'aquesta agrupació s'ha posat el focus a la plataforma creada precisament per recuperar els diners que es van quedar atrapats en la fallida de la secció de crèdit. L'acusen de manca de transparència, unes declaracions de les quals l'entitat es defensa assegurant que la informació es porta al dia amb qui ho pregunti directament. En aquesta línia, els afectats reclamen un nou canal de comunicació més enllà del correu electrònic, ja que assenyalen que molts dels membres formen part de la tercera edat i no utilitzen habitualment les noves tecnologies. D'altra banda, no descarten futures mobilitzacions per reclamar el pagament de les anualitats corresponents.

La Plataforma demana prudència i empatia

La Plataforma fa una crida a la prudència i l'empatia. Insisteixen que el tarannà de la cooperativa ha canviat al llarg d'aquest any i recorden que en aquests moments, existeix marge jurídic per no ser penalitzats per no realitzar aquests pagaments, ja que durant els dos primers anys de l'acord es van avançar més diners dels acordats. De moment, descarten tornar al jutjat mercantil per denunciar el retard d'aquest pagament. Segons Daniel Pallejà, portaveu de la plataforma, si es tornés als jutjats ara, es tornaria a l'escenari dels primers mesos de la fallida de la secció de crèdit.

La Cooperativa admet que la situació global és complicada

Per la seva part, fonts de la Cooperativa apunten que les reunions entre la plataforma i l'entitat segueixen en marxa, sent la més recent la del passat 17 de juliol. En aquesta trobada, segons aquestes fonts, reconeixen que la situació global no ajuda als objectius prioritaris com són la venda d'immobles materials i la resolució dels nombrosos litigis judicials amb deutors de la Secció de Crèdit. De quan estaran en disposició de pagar als afectats, de moment, no en diuen res.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades