Back to top

El problema de la Cooperativa de Cambrils ha estat el canvi de model de negoci

JORDI OLÀRIA GRAS

El cas de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils ja acumula una quinzena llarga de denúncies a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Després d’haver-se declarat en preconcurs de creditors, les dues oficines de la Caixa Agrària resten tancades al públic. La Cooperativa busca, ara, quatre milions i mig d’euros per solucionar el problema de liquiditat i poder reemprendre el procés d’immersió a una nova entitat bancària.

El procés en què està immersa la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils segueix portant cua. Els clients o impositors, queixosos de la falta d’informació, s’han començat a adreçar a la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per interposar denúncies. A l’espera de saber quantes denúncies ha rebut la policia local, els Mossos d’Esquadra ja han rebut més d’una quinzena de denúncies només a la comissaria de Cambrils. Els afectats es pregunten què ha passat a la Cooperativa per arribar a aquesta situació. Des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya consideren que es deu a la transformació del seu model de negoci.

Per altra banda, el model s’hagués pogut perpetuar en el temps. El que ha fet esclatar el problema ha estat la decisió de tancar la secció de crèdit. En haver de fer front als comptes i dipòsits dels seus clients, la Cooperativa no tenia líquid suficient, ni tan sols, per a les operacions a curt termini.

L’Ajuntament de Cambrils està treballant amb el Consell Comarcal del Baix Camp per ampliar els serveis d’informació. Una possibilitat és ubicar temporalment un espai de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor a l’Ajuntament de Cambrils. L’altra opció és que el personal de l’OMIC doni les nocions bàsiques al personal de l’OAC perquè siguin ells mateixos qui atengui els afectats.