Back to top

La covid-19 congela un miler d’exàmens pràctics de cotxe

A la demarcació de Tarragona, la mesura ha afectat a un miler d’exàmens de cotxe i moto i 800 proves teòriques.
COTXE

Els carnets de cotxe i moto, així com els de vehicles més grans, hauran d’esperar. La covid-19 ha obligat a aturar les examinacions tant teòriques com pràctiques, un fet que a la demarcació ja ha tingut les primeres conseqüències.

De moment, en les tres primeres setmanes de confinament, s’han hagut d’anul·lar un miler de proves pràctiques de cotxes, 120 de moto i 150 d’altres tipus de carnets.

400 exàmens a Reus

A Reus, concretament, són 400 els exàmens de cotxe que s’han hagut de posar a la llista d’espera. Una situació que se suma al problema de saturació que s’arrossegava de la darrera vaga dels examinadors de la DGT. Ho explica Manuel Reyes, delegat de la UGT i examinador de la DGT, qui apunta que costarà recuperar el ritme d'exàmens si no s'aposta per un reforç a la plantilla de Tarragona.

Davant d’aquest escenari, des de les oficines de la DGT confien en què les administracions posin els mitjans necessaris per poder recuperar el ritme dels exàmens. De fet, abans de la crisi de la covid-19, a la demarcació de Tarragona hi havia més de 6.000 proves pendents.

Opció prioritària pels alumnes que s'havien d'examinar

Mateix panorama pel que fa a les proves teòriques, que s’han congelat sense nova data fixada. Als alumnes que ja tenien dia per examinar-se, com el Raul Molina, se’ls hi ha promès que tindran prioritat un cop s’acabi l’estat d’alarma. En el seu cas, s'havia d'examinar dos dies després del primer anunci de confinament, una prova que de moment, no té nova data. 

A l’espera de novetats tant pel que fa al confinament com pel que fa als exàmens, examinadors i examinats s’omplen de paciència per veure com s’acaba dibuixant el futur a curt i llarg termini.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades