Back to top

La CUP Reus exigeix un nou observatori municipal de la segregació escolar

Critiquen que el govern actual no ha actuat per a evitar que aquesta problemàtica empitjori i demanen que hi hagi més mesures en els pròxims anys

La CUP Reus vol combatre la segregació escolar a la ciutat. Per a les anticapitalistes, l'educació és la base d'un "motor transformador" i per això proposen la creació d'un nou Observatori de la Segregació Escolar a Reus, perquè el consistori pugui treballar amb les famílies i no "d'esquenes" a aquestes, segons denuncien els cupaires. 

Segons la formació, la segregació escolar és un greu problema que fa anys que afecta la ciutat i on no s'està posant prou èmfasi. De fet, remarquen que des del govern actual, que han qualificat de "classista de Junts i Ara Reus i reforçat per la connivència d'Esquerra", no s'hagi fet cap actuació en aquesta qüestió, com sí que han fet altres institucions o associacions alienes al consistori. 

Entre les seves propostes, també s'hi troba la d'aplicar mesures compensatòries als centres de màxima complexitat per a poder garantir una equitat entre totes les escoles de la ciutat. Tot plegat, per a tenir un model d'educació, diuen textualment, "inclusiu, laic, popular, crític i en català, arrelat al barri i a la ciutat". 

Paraules clau:

Notícies relacionades