Back to top

La CUP obre la porta a pactar amb ERC "si tenen la valentia suficient"

Aquest divendres arrenca el cicle d'entrevistes amb els candidats a l'alcaldia dels partits que tenen representació a Reus. Mònica Pàmies, candidata de la CUP, ha estat la primera.

La CUP enfronta aquests comicis amb una nova candidata que no és en cap cas desconeixedora de la política municipal. Mònica Pàmies fa quatre anys que és regidora i després d'haver-se guanyat el lloc ara lidera la Candidatura d'Unitat Popular. "Nosaltres no considerem que hi hagi un primer o un segon, voldríem fer una llista transversal, però cal que hi hagi un ordre". Primera declaració d'intencions d'un partit que és l'únic que no incorpora cap fotografia als cartells. 

El lema dels cartells que aquest dijous ha penjat la CUP arreu de la ciutat és 'Un Reus per viure-hi bé' i al voltant d'aquesta idea centren bona part de les seves propostes, basades en la justícia social, el dret a l'habitatge, la salut, el medi ambient, el benestar animal, les zones verdes i una fiscalitat repartida de forma diferent. La CUP no canvia els seus postulats per bé que viren mínimament el discurs en funció de com evolucionen els seus temes capitals. En aquest cas, s'intensifiquen aquestes problemàtiques socials que consideren que en els darrers quatre anys no s'han abordat per part del govern municipal. 

Pactes l'endemà de les eleccions

Preguntada per possibles pactes un cop enllestit el procés electoral, Mònica Pàmies assegura que posaran sobre la taula un decàleg innegociable. Ja ho van fer el 2016 per aprovar els pressupostos del segon govern de Carles Pellicer, aleshores en clara minoria. Considera la CUP que els únics que podrien acceptar aquest decàleg és Esquerra Republicana, "sempre que tinguin la valentia suficient". De fet, Pàmies assegura que ERC no ha fet polítiques d'esquerres durant els darrers quatre anys. 

L'ENTREVISTA

Paraules clau:

Notícies relacionades