Back to top

La CUP vol una taula de treball per reordenar els recursos hídrics de Reus

Al pròxim plenari proposarà la creació d'una taula de treball amb la participació de tècnics i membres de tots els grups municipals a més de demanar la revisió en profunditat de la gestió de l'aigua que surt del riu Siurana

La CUP de Reus vol que es faci un replantejament de la gestió de l'aigua que es consumeix a la ciutat, provinent de la Comunitat de Regants de Riudecanyes i de la concessió del Consorci d'Aigües de Tarragona, principalment. En aquest sentit, al pròxim plenari proposarà la creació d'una taula de treball amb la participació de tècnics i membres de tots els grups municipals a més de demanar la revisió en profunditat de la gestió de l'aigua que surt del riu Siurana, passa per Riudecanyes i es consumeix a Reus i el seu entorn.

Crear una taula de treball

Els cupaires volen que es creï una taula de treball per replantejar les polítiques hídriques a la ciutat, com ja es va fer amb l'habitatge. Creuen que un espai de trobada sense l'obligació de prendre decisions vehiculants, pot ajudar a trobar solucions acordades entre les diferents formacions. Solucions a problemes, diuen, com que s'utilitzin drets d'aigua que s'hauria de destinar a reg per a ús de boca.

Els cupaires també volen que la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes revisi i controli l'ús que se'n fa de l'aigua provinent del pantà que, en moltes ocasions, arriba a finques amb drets, però que no tenen un ús agrícola, el que provoca, apunten, una compravenda fraudulenta d'aquesta aigua.

La formació independentista afirma que l'Ajuntament hauria de tenir la capacitat d'optimitzar els recursos actuals i buscar alternatives per evitar que una reducció del consum d'aigua de Siurana-Riudecanyes afectés la factura dels reusencs i reusenques.

Paraules clau:

Notícies relacionades