Back to top

La fase participativa del Debat Constituent es presenta a Reus

L'Orfeó Reusenc ha acollit, aquest cap de setmana, la presentació de la fase participativa del Debat Constituent al Camp de Tarragona. En l'acte hi han participat els delegats territorials de la zona i el Lluís Llach.

Amb l'objectiu d'incentivar la participació ciutadana en la definició d'unes futures bases constitucionals per a Catalunya, diversos representats del Debat Constituent han exposat, davant una vuitantena de persones, en què consisteix el projecte i com s'ha dissenyat. Els integrants del moviment han explicat que es tracta d'un projecte plural, transversal i innovador per potenciar que sigui el ciutadà qui decideixi el país que volem.

Qui hi pot participar?

Els ciutadans que vulguin participar en el debat constituent hauran de contestar un qüestionari de 144 preguntes. Els únics requisits que s'han de complir són ser major de 16 anys, viure a Catalunya i registrar-se a la web www.debatconstituent.cat. Des del moviment asseguren que les respostes són totalment anònimes, perquè el nom s'elimina i el DNI va encriptat.
El procés participatiu finalitzarà el 31 de desembre. Posteriorment la informació recollida passarà al Fòrum Cívic i Social que la sintetitzarà i la farà arribar la Parlament de Catalunya per a una futura constitució del país o perquè es tingui en compte en la redacció d'una nova legislació. 

Paraules clau:

Notícies relacionades