Back to top

La Fundació Reddis presenta els Premis de Fotografia sobre imatges de la pandèmia

Els premis consten de dues categories, una per a professionals fotoperiodistes i una altra per a aficionats a la fotografia

La Fundació Reddis ha presentat aquest matí les bases dels Premis de Fotografia de la Fundació sobre imatges de la Pandèmia, juntament amb el Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Tarragona i FotoArtReus.

Els Premis consten de dues categories

  • El de Fotoperiodisme, amb l’objectiu de donar suport al fotoperiodisme i recollir les millors fotografies publicades amb motiu de la pandèmia de la COVI-19, des dels àmbits sanitari, assistencial, social, esportiu i artístic, i també per reconèixer aquells fotògrafs que a nivell personal han volgut recordar els efectes de la pandèmia amb les seves obres. Aquest està adreçat a fotoperiodistes professionals de mitjans de comunicació i el personal d’associacions periodístiques i gràfiques de la demarcació de Tarragona. Es premiaran les fotografies publicades a la premsa escrita o en mitjans digitals. La dotació d’aquest premi serà de 1.000€ per a la millor fotografia i dos accèssits de 500€.
  • El d’aficionats a la fotografia de Catalaunya i/o associats a la Federació Catalana de Fotografia. La convocatòria està reconeguda per la Federació Catalana de Fotografia i les obres premiades i seleccionades en aquesta secció puntuaran pels reconeixements de la FCF. Com en el de fotoperiodisme, el tema serà qualsevol aspecte dels efectes de la pandèmia COVID-19 en la població en general, en l’àmbit sanitari, laboral o qualsevol altre àmbit en què la pandèmia hagi afectat. A l’autor de la millor fotografia d’aquesta categoria se li farà entrega d’un bo de 300€ per a la compra de material fotogràfic i la Medalla Daurada de la Federació Catalana de Fotografia. S’atorgarà un segon i tercer premi consistents amb la Medalla Platejada i la Medalla de Bronze, respectivament, de la Federació Catalana de Fotografia.

Consulta les bases dels premis

El jurat triarà un total de 18 fotografies finalistes, de cada categoria, que seran ampliades en paper i es presentaran en una exposició la primavera de 2022 a la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus.

premis fotografia fundació reddis

La Fundació Reddis ha decidit organitzar aquests premis per continuar donant suport a la cultura des de diverses vessants i reconèixer la feina dels professionals i aficionats del territori, i alhora, fer xarxa amb diverses entitats i institucions del territori. Amb aquests premis, la Fundació ja compta amb 2 certàmens de producció pròpia: en els anys parells convocarà el Premi Beca d’Art Contemporani i en els anys senars convocarà els Premis de Fotografia.

Paraules clau:

Notícies relacionades