Back to top

La neta i la besneta de Domènech i Montaner, a la Casa Navàs

El cicle de conferències 'Casa Navàs, testimonis modernistes' s'ha centrat en el vessant més personal de l'arquitecte, aquest dijous.

Nit memorable, la d'aquest dijous a la Casa Navàs de Reus. Per primer cop, una neta i una besneta de Domènech i Montaner han compartit espai en una de les conferències del cicle 'Casa Navàs, testimonis modernistes', que s'ha centrat en l'àmbit més personal del reconegut arquitecte. 

"El meu avi era una persona d'estatura normal, que parlava baixet i era elegant". Aquestes han estat les primeres paraules de Mercè Domènech, neta de l'autor, qui creu que rere aquella façana silenciosa del seu avi, hi havia moltes coses amagades, que es guardava per ell mateix.

El cas de la Cristina Domènech, besneta, és diferent. El seu avi, fill de l'arquitecte, va marxar exiliat a Argentina i això ha suposat que la recerca per la història del seu avantpassat hagi estat més difícil. Malgrat tot, ha celebrat iniciatives com la impulsada des de la Casa Navàs. 

El cicle encara contempla dues conferències més: 'Domènech i Gaudí, companys o rivals?', el 28 de setembre, i la titulada 'Domènech i Montaner, Patrimoni Mundial. A la recerca de l'art nacional perdut', el 5 d'octubre.

Paraules clau:

Notícies relacionades