Back to top

Conèixer la figura de Domènech i Montaner a través dels seus plànols originals

L'Arxiu Municipal exposa durant tot l'any alguns plànols tècnics de diversos edificis que va a fer a la ciutat de Reus i també al Baix Camp.

Coneixen totes les aportacions que Lluís Domènech i Montaner va dur a terme a la ciutat de Reus? Les més conegudes com la Casa Navàs, l'Institut Pere Mata o la casa Rull segur que sí, però la veritat és que a l'arquitecte català se li atribueixen altres obres menys conegudes, com el Teatre Cursal o els magatzems Llopis Fontana, entre d'altres. Ara, l'Arxiu Municipal ha exposat alguns dels plànols originals de diversos d'aquests projectes i fins i tot algun que mai va arribar a fer-se realitat, com el Teatre Circ. Aquest s'ubicava on és ara el Mercat Central i el que es va construir era obra d'un altre arquitecte, però Domènech i Montaner en va fer un primer disseny.

En l'exposició no només hi podem trobar plànols sinó també altra documentació original com instàncies i informes i també una síntesi biogràfica de l'arquitecte. Tot plegat per donar a conèixer la importància de l'aportació modernista que Lluís Domènech i Montaner va fer a Reus i al Baix Camp.

Tot plegat emmarcat en la programació de l'Any Lluís Domènech i Montaner, que commemora els cent anys de la mort de l'arquitecte. De fet, durant tot aquest 2023 la mostra esta oberta al públic en general, però des de l'Arxiu Municipal també s'estan organitzant visites guiades per a centres educatius.

Paraules clau:

Notícies relacionades