Back to top

La sàtira envaeix la Palma de la mà del Ball de Sant Miquel

El Ball de Sant Miquel ha protagonitzat la recta final de les Festes de Misericòrdia. El to burlesc i la sàtira han estat, un any més, els protagonistes d'un acte que s'ha hagut d'aplaçar per la pandèmia.

La lluita entre el bé i el mal, que es representa al Ball de Sant Miquel, agafa forma en els àngels i els diables, que mostren el seu poder i enginy a través de versots irònics i satírics que s'escriuen per a l'ocasió. El text parla de l'actualitat política o de fets recents de Reus i voltants, com per exemple els incidents a la petroquímica, l'incendi d'un camió de la brossa a Reus, o anècdotes de la Festa Major. Però no s'han volgut centrar en la Covid-19, perquè segons els organitzadors, "ja se n'ha parlat molt", i el que volen és que el públic gaudeixi i desconnecti de la crisi sanitària.

La primera dona "Llucifer" dels Balls de Sant Miquel

Enguany la representació ha tingut una novetat destacada, i és que el personatge de Llúcifer l'ha encarnat una dona, cosa que no havia passat mai en cap Ball de Sant Miquel. En concret ha estat representat per Paula Moles, qui ha valorat molt positivament la decisió perquè "suposa fer un pas més cap a la modernització de la cultura popular".

Afectacions per la Covid-19

Tot plegat ha tingut lloc 8 dies més tard del previst, ja que el Ball es va haver d'ajornar a causa de la pandèmia. A més, també s'ha hagut de canviar d'ubicació traslladant-se de la plaça del Castell a la Palma de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades