Back to top

La Setmana Santa a la Selva del Camp, de les més participades del territori

L'any 2010 van rebre el reconeixement com a Festa Tradicional d'Interès Nacional, gràcies a la conservació de la festa des de fa més de 400 anys i l'arrelament amb el territori

La Setmana Santa de la Selva del Camp presumeix de mantenir la tradició i la mateixa organització des de 400 anys enrere. Tot plegat és gràcies a l'única confraria del municipi: la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de la Selva del Camp. Això, sumat al fort arrelament i l'alta participació per part dels veïns i veïnes, fa que aquesta celebració religiosa continuï sent de les més participades del territori.

El seu acte per excel·lència és el Viacrucis de Divendres Sant, que començ a les 7 del matí i és un dels Viacrucis més diferenciats de les nostres comarques, però també organitzen altres actes per Divendres Sant com la Professó de l'Agonia, que recorre els carrers del centre de la Selva amb una grana participació de la canalla, o la processó del Sant Enterrament amb el Sant Sepulcre encapçalat pel Ball de la Mort que se sap que es ballava al municipi a finals del s. XVIII i es va recuperar l'any 2001, ara fa gairebé 25 anys.

Una festivitat que l'any 2010 va ser reconeguda amb el títol de Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Un revulsiu que va ajudar molt als ànims dels selvatans per continuar sentint-se tan seva aquesta Setmana Santa. 

Recupera el programa

Parlem de la Setmana Santa de La Selva del Camp amb Lluïsa Garriga. Coneixerem el programa i les tradicions selvatanes que envolten aquesta setmana cristiana.

Paraules clau:

Notícies relacionades