Back to top

La Vella Quaresma ja ha perdut la primera cama

Les escoles Maria Rosa Molas, Misericòrdia i Alberich Casas han estat les primeres a rebre la Vella Quaresma. La cerimònia s'ha tornat a celebrar a les escoles i no a la plaça de les Peixateries Velles com era costum.

La Vella Quaresma torna a les escoles per segon any consecutiu amb l'objectiu d'arribar a més nens i nenes i també per garantir les condiciones sanitàries ideals. L'esdeveniment, que ha donat el tret de sortida aquest divendres, ha vingut acompanyat d'un espectacle teatral i musical.

En Carni ha sigut el protagonista, un personatge del Carnaval que es resigna a acceptar que la festa s'ha acabat i no tornarà fins a l'any que ve. S'ha viscut un ambient animat i festiu on la canalla ha gaudit molt i ha recordat a temps prepandèmia

Una Vella Quaresma més moderna

La il·lustració d'enguany ha estat creada per la Montse Bernaus amb la idea que la Vella Quaresma tingués uns aires més moderns: "Volia que la iaia fos una senyora empoderada i moderna i que els nens es poguessin fixar en cadascun dels detalls de les cames". Els detalls inclouen consignes a favor del moviment feminista així com de tradicions com una cama castellera o del ball de bastons.
 
La Vella Quaresma perdrà una cama cada divendres fins a arribar a Divendres Sant, després d'haver passat per una trentena d'escoles. Diferents protagonistes aniran tallant les cames que, durant tot el període, estarà penjada la plaça de les Peixateries Velles. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades