Back to top

La violència masclista no entén de confinament

La violència masclista no entén de confinament i aquests dies suposen una amenaça latent per totes aquelles persones que la pateixen. Per aquest motiu, l'equip del SIAD del Consell Comarcal no s'atura.
violencia

El masclisme no respecta el confinament ni l'estat d'alarma i representa una amenaça per les persones que el pateixen. Els domicilis s'han convertit en un espai menys segur aquests dies per aquelles dones i famílies que conviuen amb els seus agressors.

Es disparen els nous expedients

Per aquest motiu, el Servei d'Informació d'Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Baix Camp no rebaixa la seva feina. De manera telemàtica, segueixen oferint un seguiment als casos dels quals tenen coneixement. Des de l'inici de la crisi del coronavirus, els expedients nous s'han disparat per consultes relacionades amb la violència masclista.

Denunciar

Davant l'estat d'alarma, des del SIAD recorden que els drets de les víctimes del masclisme no es dilueixen. Per això, insten a denunciar, tant si s'és víctima com testimoni, i no quedar-se de braços creuats.

violencia amsclista

Per tot plegat, recorden que existeixen diferents vies de contacte que són anònimes i en les quals el personal professional dóna consell a qui ho necessiti.

Aquest són el 016, el 900 900 120 i en el cas del SIAD del Baix Camp, el 977327155, així com el correu electrònic siad@baixcamp.cat. En el que portem d'any, el Servei d'Informació d'Atenció a les Dones ha atès 123 dones.

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades