Back to top

L'Ajuntament de Reus adjudica la construcció del Centre Social El Roser

El pressupost d'adjudicació és d'1.859.362,78 (IVA inclòs), un dels contractes amb més valor econòmic que l'Ajuntament ha licitat en els últims anys
noticies

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa Vesta Rehabilitación SL el contracte per a la construcció del Centre Social El Roser, l’equipament que donarà un impuls a les polítiques municipals d’atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta per programes existents com la gestió alimentària, l’allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat social i el Pla Local d’Inclusió Social. El pressupost d'adjudicació és d'1.859.362,78 (IVA inclòs).

La inversió en el nou equipament social és un dels contractes de més valor econòmic que l’Ajuntament licita en els darrers anys. El termini d’execució de les obres previst en el plec de condicions de la licitació és de 12 mesos a partir de la signatura del contracte.

La inversió, prevista en el pressupost municipal de 2019, contempla l’execució de tot el projecte de manera conjunta. Inicialment s’havia plantejat fer-ho per fases.

L’Ajuntament ha modificat el document econòmic inicial per tal d’adaptar-se a la nova planificació, a la millora de la realitat econòmica municipal i a la situació del sector de la construcció.

Els serveis

El projecte arquitectònic planteja la rehabilitació d’edifici, format per tres blocs diferenciats, i cadascun d’ells amb un programa totalment diferent.

El Centre Social el Roser acollirà els espais següents:

Menjador social/cafeteria: La sala donarà servei tant a la ciutadania en general com a persones derivades dels Serveis Socials. L’espai s’entèn com un gran vestíbul, amb accés des del carrer Josep Caixés. Tot el bloc es tracta com un únic espai, enmig del qual es generen dues caixes, on hi ha els banys, vestuaris i espais d’emmagatzematge i serveis per a la cuina.
Cuina.  Entre les dues caixes s’hi ubica la cuina.

  • Zona d’espera i recepció: La primera de les sales del conjunt que inclou el rebost solidari és la recepció, amb un espai d’espera per a les persones que han d’accedir al rebost. L’espai es compartit amb dues peces més: el despatx de la recepció i un bany per donar servei a les persones usuàries i treballadors del rebost.
  • Rebost solidari: Aquest espai és similar a un supermercat. Consta d’una sala diàfana amb armaris amb aliments destinats per a persones derivades de Serveis Socials. L’espai connecta amb la cuina —per recollir fàcilment elements cuinats, com les carmanyoles solidàries, sense haver de pasar per l’exterior de l’edifici—.  El rebost també connecta amb el vestíbul de l’espai d’acollida de persones sense sostre.
  • Magatzem/espai per a mercaderies: La sala és similar a la sala del rebost solidari, però serveix per descarregar i ordenar els aliments donats. Té accés directe des del moll de descàrrega i un accés que el connecta amb el rebost solidari.
  • Accés i altres serveis del servei d’acollida per a persones sense sostre: L’accés es fa a través del pati exterior. La primera de les sales consta d’una recepció per a les persones sense sostre. Aquesta sala està articulada per un pati interior i un bany per als usuaris i treballadors. Posteriorment, s’hi troba sala office per als usuaris i els espais d’higiene de roba. Al fons hi ha  una sala polifuncionals.
  • Dormitoris d’homes i dones, i patis. A la part central hi ha dos dormitoris per a persones amb necessitat social, separats per a homes i dones. Les dos habitacions s’obren a dos patis interiors. Les cambres higièniques tenen accés directe des de les habitacions dormitori costan de pica dutxa i bany adaptat.
  • Accés espai administratiu. L’accés es fa des de l’avinguda de Montblanc. El vestíbul connecta amb la zona d’acollida; i a dreta i esquerra s’ordena la zona d’oficines: les sales comuns de treball per a usos administratius, un despatx, un magatzem, un office i les cambres higièniques.
  • Sala polifuncional/associació de veïns. Permet l’ús i l’accés des de l’exterior, sense necessitat de passar per l’entrada principal del edifici. La sala donarà servei al barri, permetent així un accés independent a la resta d’usos del centre.

Paraules clau:

Notícies relacionades