Back to top

L'Arxiu Municipal rep el fons documental del Col·lectiu de Teatre La Vitxeta

El fons consta de documents recollits en els gairebé 20 anys d'història de l'entitat com documentació relativa als muntatges teatrals, els opuscles de diferents aniversaris del col·lectiu així com fotografies i cartells de diverses obres que es van representar

El Col·lectiu de teatre La Vitxeta ha fet donació del seu fons documental a l'Arxiu Municipal de Reus. El fons consta de diversos documents recollits en els gairebé 20 anys d'història de l'entitat com documentació relativa als muntatges teatrals, arxius de text que fan referència a lectures dramatitzades, els opuscles de diferents aniversaris del col·lectiu així com fotografies i cartells de diverses obres que es van representar, entre altres documents.

Amb aquest fons documental queda reflectida la intensa activitat del Col·lectiu teatral La Vitxeta amb un ampli ventall de muntatges teatrals realitzats al llarg de la seva història. Uns arxius que parlen dels seus primers moments, el seu període àlgid, fins a la fi del col·lectiu, l'any 2003 i que ara quedaran custodiats pel servei municipal. El fons es tractarà arxivísticament, fent una adequada descripció i classificació per tal de donar-lo a conèixer i posar-lo a disposició de la ciutadania.

Arxiu documental Col·lectiu Teatral La Vitxeta

La història del col·lectiu La Vitxeta

El col·lectiu de teatre La Vitxeta va ser format l’any 1983 amb la intenció d’agrupar les inquietuds teatrals de Reus i el seu àmbit geogràfic. Fou un grup amb gran projecció en el territori i, al llarg de la seva trajectòria va anar incorporant actors i actrius de diferents poblacions de la comarca.

L’entitat assajava bàsicament al Teatre Bartrina, teatre reinagurat l’any 1997 i pel qual el col·lectiu de Teatre La Vitxeta havia treballat per reivindicar la seva obertura.

Paraules clau:

Notícies relacionades