Back to top

L'As, el número 1 a Prades

Més de 1.400 assistents s'han aplegat al camp de futbol del municipi del Baix Camp per veure la 34a edició del Concurs Internacional de Gossos d'Atura, i com l'As i el seu amo José Ramón García, s'emportaven la victòria amb una actuació impecable.

L'As i el seu amo, el José Ramón, del país basc, han estat els guanyadors de la 34a edició de gossos d'Atura de Prades. El certamen, que s'ha celebrat aquest cap de setmana ha acollit 16 pastors de diferents punts de l'Estat. La parella guanyadora s'ha imposat obtenint 234 punts, a 11,5 del segon classificat, Miquel Adrover i el seu gos Bosquet, i a 17 del tercer, en José María Pleguezuelos amb l'Aritz, un dels tres participants de la demarcació de Tarragona.

Tot i que no era la primera vegada que el José Ramón participava en aquest campionat, ho va fer fa 20 anys, sí que era el primer cop per l'As, un gos basc de 4 anys. Les sensacions eren de nervis, ja que l'As era l'únic gos que es presentava de raça diferent, en un concurs on predominen els border collies.

Reivindicació de races autòctones

García assenyala que s'estan abandonant una mica les races autòctones i celebra que amb aquesta victòria es pugui reivindicar i demostrar que hi ha altres races que també poden fer bona feina.

El concurs de Gossos d'Atura de Prades també ha comptat amb presència femenina, en aquest cas d'una única participant, la Bel Roger, arribada des de Mallorca amb la seva gossa Llum que ha quedat en setena posició. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades