Back to top

L'educació no fa vacances al centre penitenciari Mas d'Enric

Vora 130 interns i 6 docents formen part de la primera edició de l'escola d'estiu al centre penitenciari Mas d'Enric, al Catllar.

Aquest estiu comença la primera edició de les classes d'estiu a diversos centres penitenciaris de Catalunya. El centre penitenciari Mas d'Enric ha acollit la presentació d'aquest projecte, que pretén allargar el curs escolar dins de les presons per tal de no aturar l'educació i ajudar als interns a reinserir-se en la societat amb diverses classes de reforç.

En total seran nou els centres que impartiran aquestes classes, les quals podran ser reforç de català i castellà, competències de comunicació i informació bàsiques i aules d'educació secundària adaptada. Actualment, hi ha un miler d'alumnes inscrits a tot Catalunya, que cursaran diverses formacions de la mà de 48 professors especialitzats i formats per motivar i tractar amb els interns. Uns usuaris que ja han mostrat la seva satisfacció amb el programa.

Tot i que un 60% dels interns es matriculen a diferents cursos durant l'any, la majoria encara no té acreditada l'Educació Secundària Obligatòria. Des de la Generalitat, s'aposta per l'educació com a mesura principal per aconseguir la reinserció dels presos, i s'espera que aquesta primera edició tingui una rebuda suficient per consolidar les escoles d'estiu per als pròxims anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades